Participant privacy notice (HR)

Obavijest o zaštiti privatnosti sudionika istraživanja koja provodi Cint
Datum stupanja na snagu: 28. veljače 2018.

Posljednja izmjena: 28. veljače 2018.

Ova Obavijest o zaštiti privatnosti određuje kako tvrtka Cint AB („Cint”) upotrebljava (prikuplja, pohranjuje, primjenjuje, otkriva i na drugi način upotrebljava) Vaše osobne podatke („osobni podaci”, također „Podaci iz kojih je moguće otkriti identitet sudionika”, odnosno „Personally Identifiable Information” ili „PII” na engleskom jeziku) i druge informacije opisane u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti bez obzira na to jeste li član („član panela”) panela jednog od naših vlasnika panela („vlasnici panela”) ili sudionik („sudionik”) pozvan na sudjelovanje u istraživanju ili drugom programu tržišnog istraživanja jednog od naših klijenata („klijenti”) ili partnera („partneri”). Vaše sudjelovanje također može biti regulirano obaviješću o zaštiti privatnosti jednog od naših vlasnika panela.

Cint je utemeljen u EU-u i informacije u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti temelje se na Općoj uredbi o zaštiti podataka Europske unije (2016/679) ili GDPR-u koja propisuje visoke standarde zaštite osobnih podataka. Međutim, ovisno o tome gdje živite, mogu se primjenjivati i drugi zakoni i propisi o zaštiti privatnosti. Ova obavijest o zaštiti privatnosti odnosi se na stanovnike svih država diljem svijeta.

Cint će uspostaviti i održavati poslovne postupke koji su u skladu s ovom Obaviješću o zaštiti privatnosti te će na to potaknuti i svoje povezane partnere.

ŠTO JE CINT?
Cint pruža globalnu platformu za online istraživanje i uvide koja povezuje vlasnike panela s tržišnim istraživačima, markama i članovima panela te sudionicima istraživanja radi razmjene mišljenja i podataka potrošača. Sjedište Cinta nalazi se u Stockholmu, u Švedskoj, ali tvrtka također ima urede u većim gradovima diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Pacifika.

Pojedinci sudjeluju u istraživanju tržišta na Cintovoj platformi putem članstva u panelu jednog od naših vlasnika panela ili putem jednog od naših partnera koji izravno upućuju sudionike na ispunjavanje ankete ili u drugi program tržišnog istraživanja. Članovi panela i sudionici sudjeluju u istraživanjima ili drugim programima tržišnog istraživanja u zamjenu za mogućnost primanja i iskorištavanja nagrada te poticaja za sudjelovanje.

Cintovi vlasnici panela i partneri koji usmjeravaju sudionike na ankete ili druge programe istraživanja tržišta jesu voditelji obrade podataka koji određuju svrhe i sredstva za obradu osobnih podataka. Cint obrađuje osobne podatke samo kao izvršitelj obrade podataka na zahtjev voditelja obrade podataka.

Vaši osobni podaci mogu se upotrebljavati u razne svrhe koje su objašnjene u nastavku, uz primjere kategorija osobnih podataka za svaku svrhu. Detaljne pojedinosti o upotrebi osobnih podataka također se mogu dalje opisati u anketi ili drugim programima istraživanja tržišta. Ako želite više informacija, uvijek nam se možete javiti kako je opisano u odjeljku „OBRATITE NAM SE” u nastavku.

CINT ŠTITI VAŠU PRIVATNOST
Registracija i sudjelovanje u panelu jednog od naših vlasnika panela podliježu Cintovim Odredbama i uvjetima. Cintove Odredbe i uvjeti dostupni su ovdje.

Vaše sudjelovanje u istraživanju ili drugim programima istraživanja tržišta u potpunosti je dobrovoljno i Cint upotrebljava Vaše osobne podatke samo uz Vašu suglasnost. Ankete i drugi programi istraživanja tržišta koje provode Cintovi klijenti, partneri ili neke treće strane i podaci prikupljeni u vezi s tim anketama i drugim programima istraživanja tržišta ne podliježu ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti.

Cint se obvezuje zaštititi privatnost osobnih podataka. Cint nastoji uskladiti svoju praksu zaštite privatnosti s važećim zakonima, kodeksima i uredbama te kodeksima standarda primjenjivih udruga za istraživanje tržišta i istraživanje javnog mnijenja, uključujući, bez ograničenja, ESOMAR (www.esomar.org) i Insights Association (www.insightsassociation.org).

KAKO SE VAŠI OSOBNI PODACI PRIKUPLJAJU?
Vaši osobni podaci uvijek će se prikupljati pošteno i zakonito te u određene svrhe. Cint, na primjer, može prikupljati Vaše osobne podatke kada se registrirate ili sudjelujete u panelu jednog od naših vlasnika panela, popunite anketu, sudjelujete u nekom drugom programu istraživanja tržišta ili putem automatiziranih sredstava ili drugih metoda kako je opisano u odjeljku „KOJE PODATKE PRIKUPLJAJU AUTOMATIZIRANE TEHNOLOGIJE?” u nastavku.

Cint prikuplja osobne podatke samo radi istraživanja tržišta.

KOJI SE OSOBNI PODACI PRIKUPLJAJU I OBRAĐUJU?
Osobni podaci koji se obrađuju mogu sadržavati ime i prezime, adresu, telefonski broj, adresu e-pošte, datum rođenja i druge slične informacije. Cint može prikupljati osobne podatke izravno od Vas kada ih dobrovoljno pružite izravno Cintu ili ih može pribaviti od vlasnika panela, klijenata ili tvrtki za istraživanje tržišta koji su dobili pristanak sudionika. Što se tiče članova panela jednog od naših vlasnika panela, Cint će prikupiti podatke u skladu s njihovim uputama.

Cint također može pribaviti osobne podatke od vlasnika baze podataka koji su nas uvjerili da njihova baza podataka obuhvaća samo pojedince koji su pristali biti uključeni i koji su dobrovoljno podijelili svoje osobne podatke. Naposljetku, Cint može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke dobivene iz javno dostupnih izvora, poput telefonskih imenika.

S vremena na vrijeme Cint može prikupljati osjetljive osobne podatke koji, ovisno o državi u kojoj živite, mogu uključivati rasno ili etničko podrijetlo, zdravstvene podatke, financijske informacije, politička mišljenja i vjerska ili filozofska uvjerenja. Ako Cint bude prikupljao Vaše osjetljive osobne podatke, Cint će uvijek od Vas tražiti izričit pristanak za to.

Kada sudjelujete u anketama ili drugim programima istraživanja tržišta, također možete slati, prenositi ili dijeliti sadržaj ili materijale, uključujući fotografije, videozapise i/ili druge slične ili srodne sadržaje ili materijale koji mogu uključivati Vaše osobne podatke. Takvi osobni podaci mogu se upotrebljavati i otkrivati kako je opisano u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti i ne smiju sadržavati zvučne zapise, videozapise, slike ili obličje bilo koga osim Vas osobno.

KAKO SE OSOBNI PODACI PRIKUPLJAJU I OBRAĐUJU?
Cint može prikupljati i obrađivati Vaše osobne podatke iz raznih razloga, uključujući:

 • omogućavanje Vašeg sudjelovanja u panelu jednog od naših vlasnika panela
 • prikupljanje informacija za izradu Vašeg profila kako bi Cint mogao bolje raspoznavati specifične ankete i druge programe istraživanja tržišta prikladne za Vas
 • stupanje u kontakt s Vama da bismo Vas pozvali na sudjelovanje u anketama ili drugim programima istraživanja tržišta
 • ažuriranje naše evidencije Vaših osobnih podataka
 • upravljanje programima poticaja i ispunjavanje Vaših zahtjeva za takvim poticajima
 • omogućavanje sudjelovanja u nagradnim igrama klađenja (ako je dopušteno)
 • odgovaranje na poruke ili zahtjeve koje nam možete poslati
 • provjeru podataka za izradu Vašeg profila ili odgovora koje ste dali u anketi ili drugom programu istraživanja tržišta
 • pružanje usluge i podrške
 • otkrivanje i sprječavanje povreda naših Odredbi i uvjeta
 • istraživanje zbog sumnje na prijevaru ili kršenje prava druge strane
 • reagiranje na ovlaštene zahtjeve za informacijama državnih tijela ili po sili zakona
 • u vezi s prodajom, ustupom vlasništva ili drugim prijenosom vlasništva naše tvrtke, u slučaju čega će Cint uložiti ekonomski razumne napore s ciljem osiguranja da takav kupac pristane postupati s osobnim podacima u skladu s ovom Obavijesti o zaštiti privatnosti ili
 • na način koji ste Vi odobrili.

Molimo, imajte na umu da primanje e-poruka može biti potrebno ako odlučite sudjelovati u našim anketama ili drugim programima istraživanja tržišta. Od primanja ovih e-poruka možete odustati odjavom iz anketa ili drugih programa istraživanja tržišta.

Cint uvijek provjerava je li obrada Vaših osobnih podataka dopuštena. Cint to obično ostvaruje traženjem Vašeg pristanka, no, u ograničenom broju slučajeva, Cint može zbog zakonskih uvjeta obraditi Vaše osobne podatke.

Ako se primjenjuje zakonski uvjet koji dopušta Cintu obradu Vaših osobnih podataka, a Vi povučete svoj pristanak na obradu Vaših osobnih podataka, to ne mora nužno značiti da će Cint prestati obrađivati Vaše osobne podatke jer može, na primjer, biti zakonski dužan nastaviti obrađivati Vaše osobne podatke u određene svrhe, primjerice, čuvanje kopije poslovnih transakcija najmanje sedam godina.

KOJE PODATKE PRIKUPLJAJU AUTOMATIZIRANE TEHNOLOGIJE?
Cint može automatski prikupljati određene podatke. Ovisno o državi u kojoj živite, takve se informacije mogu smatrati osobnim podacima. Takve informacije uključuju, ali nisu ograničene na, informacije o Vašem uređaju i uređajima, uključujući, ali bez ograničenja, operativni sustav uređaja, druge aplikacije na Vašem uređaju, podatke o kolačićima, IP-adresu, pružatelja mrežnih usluga uređaju, vrstu uređaja, vremensku zonu, mrežni status, vrstu preglednika, identifikator preglednika, jedinstveni identifikacijski broj uređaja (kao što su identifikatori za analizu ili oglašavanje), ID korisnika pružatelja mrežnih usluga (broj koji vam je posebno dodijelio pružatelj mrežnih usluga), adresu za način pristupa mediju za prijenos podataka (MAC), identifikator za mobilno oglašavanje, lokaciju i ostale podatke koji se sami ili u kombinaciji mogu upotrijebiti za jedinstvenu identifikaciju Vašeg uređaja. Specifična tehnologija navedena je u nastavku:

Kolačići:

Kolačić je, jednostavno rečeno, mala tekstna datoteka koja sadržava informacije o korisniku, a koju internetska stranica postavi na korisnikovo računalo ili uređaj. Cint stavlja kolačiće na Vaše računalo ili uređaj radi nadzora anketa i drugih programa istraživanja tržišta te sprječavanje prijevara.

Cint također može primijeniti alate za praćenje kolačića, oznaka i skripti s ciljem praćenja određenih podataka o Vama na temelju Vaše aktivnosti na našoj internetskoj stranici ili internetskim stranicama trećih strana. Cint se može koristiti ovim podacima kako bi utvrdio jeste li vidjeli, kliknuli ili na neki drugi način stupili u interakciju s internetskim oglasom ili promocijom na kojoj Cint radi kao pomoć prilikom provođenja vrednovanja za jednog od naših istraživačkih klijenata. Ako pristanete na to, Cint Vas također može odabrati za anketu ili drugi program istraživanja tržišta gdje će se kolačići upotrebljavati da bi Vas se izložilo određenom obliku oglašavanja ili promocijama prije pristupanja anketi ili drugim aktivnostima istraživanja tržišta s ciljem procjene takvog specifičnog oglašavanja ili promocija.

Cintovi klijenti ili partneri uz Vaš pristanak također mogu postaviti kolačiće na Vaše računalo ili uređaj i upotrebljavati ih za praćenje kolačića, oznaka i skripti za praćenje određenih informacija o Vašim aktivnostima na pojedinim internetskim stranicama. Cintovi klijenti ili partneri mogu se koristiti ovim informacijama za razne aktivnosti istraživanja tržišta.

Ako želite, ne morate pristati na uporabu kolačića niti ih prihvatiti. Prilagodite postavke privatnosti svojeg web-preglednika da biste izbrisali kolačiće kada napustite internetsku stranicu ili zatvorite svoj preglednik. Također možete konfigurirati svoj preglednik da blokira kolačiće. U slučaju da ne pristanete na upotrebu kolačića, brišete ih ili blokirate, nećete biti pozvani na sudjelovanje u anketama ili drugim programima istraživanja tržišta te to može negativno utjecati na Vaše korisničko iskustvo. Informacije o isključivanju kolačića potražite u odjeljku „KAKO ODUSTATI?”

Cint upotrebljava kolačiće samo uz Vaš pristanak.

Ako želite saznati više o kolačićima kakve Cint primjenjuje, kliknite ovdje.

Identifikatori mobilnog oglašavanja:

Identifikator mobilnog oglašavanja niz je brojki i slova koji identificira pojedinačni pametni telefon ili tablet. Na iOS-u se identifikator mobilnog oglašavanja naziva „Identitet za oglašivače” (engl. Identity for Advertisers, IDFA ili IFA). Na Androidu identifikator mobilnog oglašavanja jest GPS ADID (ili ID usluge Google Play za Android). Cint može prikupljati identifikatore mobilnog oglašavanja ili ih dobiti od partnera. Cint može upotrebljavati identifikatore mobilnog oglašavanja u svojim programima za istraživanje tržišta ili dijeliti Vaše podatke s klijentima ili partnerima. Ako dobije Vaš pristanak, Cint Vas također može odabrati za ispunjavanje ankete ili sudjelovanje u drugom programu istraživanja tržišta gdje će se identifikatori mobilnog oglašavanja upotrebljavati da bi Vas se izlagalo određenom obliku oglašavanja ili promocija prije ispunjavanja same ankete ili drugih aktivnosti programa tržišnog istraživanja za procjenu takvog specifičnog oblika oglašavanja ili promocija.

Cint će prikupljati ili pribavljati identifikatore mobilnog oglašavanja samo uz Vaš pristanak.

Web-pratilice:

ržišnog istraživanja za procjenu takvog specifičnog oblika oglašavanja ili promocija.
Web-pratilica (poznata i kao oznaka, čisti GIF ili jednopikselni (1×1) GIF) sastoji se od kratkog koda koji je ugrađen u internetsku stranicu ili e-poštu. Može se, ali i ne mora, raditi o vidljivoj grafičkoj slici povezanoj s web-pratilicom, a slika je često dizajnirana da se uklopi u pozadinu internetske stranice ili e-pošte.

Cint može upotrebljavati web-pratilice u svojim e-porukama da bismo saznali otvaraju li se naše poruke i provjerili klikće li se na veze u e-poruci ili u oglašavanju ili istraživanju internetske stranice da bi se utvrdilo je li sudionik pregledao oglase ili drugi online sadržaj koji Cint mjeri. Cint i naši ovlašteni agenti mogu povezati osobne podatke s web-pratilicama u operativne i istraživačke svrhe.

Podaci o geografskoj lokaciji:

Cint može prikupljati podatke o Vašoj geografskoj lokaciji s računala ili uređaja. Cint može upotrebljavati Vaše podatke o geografskoj lokaciji s ciljem sprječavanja prijevara ili za potrebe istraživanja tržišta, uključujući, ali ne ograničavajući se na, istraživanja o oglašavanju ili drugim aktivnostima istraživanja tržišta temeljenima na praćenju. Cint će tražiti Vaš pristanak ako bude prikupljao ili upotrebljavao informacije o Vašoj geografskoj lokaciji.

Digitalni otisak prsta:

Cint može upotrebljavati digitalnu tehnologiju za uzimanje otiska prsta radi prikupljanja određenih podatke o Vama i/ili Vašem računalu ili uređaju. Ovi podaci mogu uključivati osobne podatke kao što je IP-adresa, kao i podatke koji nisu osobni, a kao što su operacijski sustav računala ili broj verzije preglednika. Ova tehnologija stvara jedinstveni identifikator računala koji se može upotrijebiti za sprječavanje prijevara ili prepoznavanje i praćenje Vašeg sudjelovanja u anketi ili drugom programu istraživanja tržišta i ograničiti sudjelovanje u skladu sa zahtjevima određene ankete ili drugog programa istraživanja tržišta.

Informacije o društvenim mrežama:

Također Vam se može ponuditi prilika za sudjelovanje u anketama i drugim programima istraživanja tržišta putem ili s platformi društvenih mreža. Ako odlučite sudjelovati u anketama ili drugim programima istraživanja tržišta putem ili s platformi društvenih mreža, Cint može, uz Vaš pristanak, prikupljati određene podatke o Vašem profilu pohranjene na računu platforme društvene mreže.

Datoteke evidencije:

Cint automatski prikuplja i pohranjuje određene informacije tijekom sudjelovanja u anketi i drugim programima istraživanja tržišta. Naši poslužitelji automatski bilježe podatke koje Vaš preglednik šalje svaki put kada posjetite internetsku stranicu. Te evidencije poslužitelja mogu uključivati informacije poput web-zahtjeva, adrese internetskog protokola (IP), vrste preglednika, jezika preglednika, datuma i vremena Vašeg zahtjeva te jednog ili više kolačića koji mogu jedinstveno identificirati Vaš preglednik. Te se informacije povremeno brišu kao dio redovitih rutinskih održavanja.

Informacije koje Cint prikuplja od trećih strana:

Cint može pribaviti osobne podatke, bihevioralne i/ili demografske podatke od trećih strana, uključujući, bez ograničenja, platforme za upravljanje podacima, oglasne mreže, urede za informacijske usluge, druge pružatelje usluga istraživanja tržišta i/ili platforme društvenih mreža. Cint može upotrebljavati osobne podatke, bihevioralne i/ili demografske podatke primljene od tih trećih strana u različite svrhe, uključujući, bez ograničenja, provjeru podataka, dodavanje podataka, razvoj marketinških uvida, otkrivanje prijevara.

S KIM CINT DIJELI OSOBNE PODATKE?
Cint neće omogućiti pristup Vašim osobnim podacima nijednoj trećoj strani bez Vašeg pristanka, osim ako to nije propisano zakonom, kako je opisano u nastavku.

Ako anketa ili neki drugi program istraživanja tržišta ili druga aktivnost uključuje pružanje pristupa Vašim osobnim podacima trećim stranama, Cint će samo uz Vaš pristanak podijeliti Vaše osobne podatke. Ako se prikupljeni podaci upotrebljavaju za statističko modeliranje za bolje razumijevanje trendova i preferencija među određenim skupinama ili publikama unutar opće populacije, upotrijebit će se samo ograničeni podijeljeni osobni podaci isključivo za potrebe istraživanja tržišta i to samo uz Vaš pristanak.

Cint može otkriti Vaše osobne podatke, podatke za izradu profila ili druge istraživačke podatke trećim stranama kako slijedi:

 • kada se radi o uslugama istraživanja tržišta (uključujući naše programe poticaja), našim agentima, izvođačima ili partnerima koji olakšavaju provođenje takvih usluga pod uvjetom da takve stranke ne smiju upotrebljavati Vaše osobne podatke ni na koji drugi način osim pružanja usluga Cintu
 • našim agentima, izvođačima ili partnerima Cinta u vezi s uslugama koje ti pojedinci ili subjekti obavljaju za Cint ili u suradnji s Cintom. Ovim agentima, izvođačima ili partnerima pružena je ograničena mogućnost uporabe ovih informacija te se mogu njima koristiti isključivo za pružanje usluga Cintu. Cint može, na primjer, pružiti osobne podatke agentima, izvođačima ili partnerima radi hostiranja naših internetskih stranica za ankete, za usluge prikupljanje ili obradu podataka ili za slanje podataka koje ste zatražili, ali te strane ne smiju upotrebljavati Vaše osobne podatke u vlastite svrhe nepovezane s poslom koji obavljaju za nas
 • Cintovim klijentima, ali u takvim će se slučajevima Vaši osobni podaci podijeliti s klijentima samo:
  i) uz Vaš pristanak ili ii) u dopuštene istraživačke svrhe u skladu s kodeksima udruga Insights Associaiton i ESOMAR.
 • u vezi sa zahtjevom ili uvjetom bilo kojeg zakonitog zahtjeva državnih tijela radi ispunjavanja zahtjeva nacionalne sigurnosti ili zakonskih odredbi
 • sukladno propisanom pravnom postupku povezanoj stranci na čiji je zahtjev postupak pokrenut
 • kada Cint smatra da je objavljivanje neophodno ili prikladno za sprječavanje nanošenja fizičke štete ili financijskog gubitka ili u vezi s mogućom ili stvarnom nezakonitom aktivnošću
 • u slučaju prodaje, ustupa vlasništva ili drugim oblikom prijenosa vlasništva tvrtke Cint. U tom će slučaju Cint zahtijevati od kupca da se prema osobnim podacima odnosi sukladno odredbama ove Obavijesti o zaštiti privatnosti. U slučaju da se prodaja, ustup vlasništva ili drugi oblik prijenosa vlasništva Cinta ne provede s potencijalnim kupcem, Cint će od treće strane zahtijevati da ni na koji način ne upotrebljava ili otkriva Vaše osobne podatke i da ih potpuno izbriše ili
 • na način koji ste Vi odobrili.
  Cint može licencirati određene ograničene osobne podatke trećim stranama (npr. brokerima podataka, agregatorima podataka itd.) radi istraživanja tržišta, uključujući, ali bez

ograničenja, licenciranje pojedinačnih ili agregiranih razina podataka (npr. kupnja ili primjena proizvoda i/ili usluga, podaci o posjetima internetskoj stranici, povijest pretraživanja interneta itd.) za razvoj uvida o publici i/ili kopijama ciljne skupine u

svrhu prodaje takvih podataka klijentima trećih strana radi obavljanja analitičkih usluga i pružanja marketinški vrijednih podataka. Te se informacije mogu dijeliti putem kolačića (ID kolačića), identifikatora mobilnog oglašavanja, e-adrese ili nekom drugom metodom. Nakon izrade kopije ciljne skupine ili agregacije osobni se podaci brišu.

Također, podaci koji otkrivaju identitet i informacije prikupljene automatiziranim sredstvima mogu se dostaviti trećim stranama, uključujući, bez ograničenja, klijente, partnere,

agente i/ili dobavljače usluga u svrhu identificiranja ispitanika za anketiranje ili komunikaciju ponovnog ispitivanja, otkrivanje i/ili sprječavanje prijevara, uparivanje baza podataka, provjeru valjanosti podataka, dodavanje podataka, kodiranje, segmentaciju podataka te usluge povezane s dodjelom nagrada, poticaja i/ili nagradnim igrama ili promidžbama.

Cint može zadržati osobne podatke ili identifikacijske podatke stroja radi zadovoljenja Vaših zahtjeva i/ili za Cintove poslovne potrebe. Cint, primjerice može zadržati e-adrese sudionika koji su odbili daljnje sudjelovanje s ciljem osiguranja da Cint može udovoljiti takvim zahtjevima. Svako zadržavanje osobnih podataka u skladu je s važećim zakonima i propisima.

Ponovno napominjemo da će Cint Vaše osobne podatke dijeliti samo uz Vaš pristanak.

PRIKUPLJA LI CINT PODATKE O DJECI?
Cint svjesno ne prikuplja osobne podatke malodobne djece za koju je potrebna suglasnost roditelja. Ako Cint sazna da je nehotice prikupljao osobne podatke malodobnog djeteta za koje je potrebna suglasnost roditelja, Cint će izbrisati takve osobne podatke iz svoje baze podataka.

KOJE JE SGURNOSNE MJERE CINT UVEO S CILJEM POBOLJŠANJA SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA?
Sigurnost Vaših osobnih podataka vrlo nam je važna. Cint je, shodno tome, uveo razumne tehničke, fizičke i administrativne zaštitne mjere za zaštitu informacija koje Cint prikuplja. Samo su oni zaposlenici kojima je pristup Vašim podacima potreban radi obavljanja svojih dužnosti ovlašteni za pristupanje Vašim osobnim podacima.

Unatoč zaštitnim mjerama koje je Cint uveo, prenošenje podataka putem internetske i/ili mobilne mreže nije u potpunosti sigurno i Cint ne jamči sigurnost mrežnih prijenosa. Cint nije odgovoran ni za kakve pogreške pojedinaca u podnošenju osobnih podataka Cintu.

ZADRŽAVANJE OSOBNIH PODATAKA
Cint će pohranjivati osobne podatke samo onoliko koliko je potrebno u svrhu obrade ili onoliko vremena koliko ste sami dopustili. To se razdoblje može bazirati na ugovornim obvezama koje Cint ili jedan od naših vlasnika panela ili partnera ima prema Vama, primjenjivim razdobljima ograničenja (za podnošenje zahtjeva) ili primjenjivim zakonskim odredbama.

VAŠA PRAVA
Imate pravo pregledati, ispraviti ili izbrisati svoje osobne podatke u skladu s primjenjivim zakonima i propisima. Posebice:

 • pravo pristupa — imate pravo dobiti potvrdu i podatke o obradi Vaših osobnih podataka
 • pravo na ispravak — imate pravo na ispravke netočnih podataka u Vašim osobnim podacima
 • pravo na brisanje — imate pravo izbrisati svoje osobne podatke (ovo je pravo ograničeno na podatke koji se prema zakonu i propisima mogu obrađivati samo uz Vaš pristanak ako povučete svoju suglasnost za obradu)
 • pravo na ograničenje obrade podataka — imate pravo zahtijevati da obrađivanje Vaših osobnih podataka bude ograničeno (tijekom bilo kakve istrage o poštivanju Vašeg zahtjeva, Cintov pristup Vašim osobnim podacima bit će ograničen)
 • pravo na prenosivost podataka — imate pravo prenijeti svoje osobne podatke drugoj strani (ovo pravo ograničeno je na podatke koje ste sami pružili).

Ako želite iskoristiti neka od svojih prava, možete nam se obratiti s takvim zahtjevom jednim

od načina naznačenim u odjeljku „OBRATITE NAM SE” u nastavku.

Po primitku zahtjeva od pojedinca, Cint će pokušati pružiti tražene podatke u roku od trideset (30) dana, pod uvjetom da je zahtjev takav da se na njega može razumno odgovoriti u tom vremenskom okviru. Ako je potrebno više vremena, Cint će Vas obavijestiti o tome u roku od trideset dana.

Međutim, u određenim situacijama Cint možda neće moći omogućiti pristup nekim osobnim podacima. To se može dogoditi kada bi:

 • omogućavanje pristupa osobnim podacima vjerojatno značilo otkrivanje osobnih podataka o trećoj strani
 • otkrivanje informacija moglo otkriti i povjerljive komercijalno iskoristive informacije ili
 • informacije prikupljane u svrhu pravne istrage.

Ako Cint odbije zahtjev pojedincu za pristup njegovim osobnim podacima, Cint će pojedincu otkriti razlog odbijanja zahtjeva.

KAKO ODUSTATI?
Vaša odluka o sudjelovanju u anketi ili drugom istraživačkom programu, odgovaranju na svako posebno pitanje u anketi ili pružanju osobnih podataka, uključujući i osjetljive osobne podatke, uvijek će se poštivati.

Možete odabrati hoćete li sudjelovati u određenoj anketi ili drugom programu istraživanja tržišta, odbiti odgovoriti na određena pitanja ili prekinuti sudjelovanje u bilo kojem trenutku. Međutim, propuštanje određenih informacija ili potpunog sudjelovanja u određenom istraživanju može rezultirati izuzećem iz dodjele poticajne naknade ili sudjelovanja u budućim istraživanjima. Više informacija o poticajima naznačeno je u Cintovim Odredbama i uvjetima, koje su dostupni ovdje.

Članovi panela jednog od naših vlasnika panela koji više ne žele sudjelovati u anketama, ostalim programima istraživanja tržišta niti biti podložni primjeni automatiziranih tehnologija ili drugih aktivnosti, uključujući kolačiće, mogu odustati posjetom stranice Postavke privatnosti na članskom portalu za panel kojem pripadaju. Do stranice Postavke privatnosti također se može doći klikom na veze za odustajanje u pozivnicama za sudjelovanje u anketama. Naposljetku, članovi panela i sudionici mogu nam se obratiti putem kontaktnih podataka naznačenih u odjeljku „OBRATITE NAM SE”.

PREKOGRANIČNA POLITIKA
Cint pohranjuje podatke u Europskoj uniji (EU) i Europskom ekonomskom području (EEA). Međutim, budući da je Cint globalna organizacija, bilo koja Cintova partnerska tvrtka ili nepridruženi pružatelj usluga mogu prikupljati, obrađivati, pohranjivati ili prenositi Vaše osobne podatke izvan države u kojoj živite.

Europska unija (EU) i Europski gospodarski prostor (EEA):

Cintovi pravni subjekti izvan EU-a i EEA-e sklopili su sporazume o zaštiti podataka unutar tvrtke primjenom standardnih ugovornih klauzula koje je pripremila Europska komisija. Cint je potpisao ugovore s pružateljima usluga i drugim pružateljima usluga koji zahtijevaju od ugovornih strana poštivanje povjerljivosti Vaših osobnih podataka i obradu europskih osobnih podataka u skladu s primjenjivim europskim zakonima o zaštiti podataka.

Ruska Federacija:

U skladu sa zakonima o zaštiti podataka Ruske Federacije Cint prikuplja, obrađuje i pohranjuje osobne podatke građana Ruske Federacije u Ruskoj Federaciji i tek naknadno prenosi te podatke u EU ili EEA-u.

VEZE NA INTERNETSKE STRANICE TREĆIH STRANA
Ova se Obavijest o zaštiti privatnosti primjenjuje isključivo na naše ankete i druge programe istraživanja tržišta, ali ne i na bilo koji drugi proizvod ili uslugu. Naše ankete ili drugi programi istraživanja tržišta mogu sadržavati veze s nekolicinom internetskih stranica trećih strana za koje Cint vjeruje da mogu ponuditi korisne informacije. Pravila i postupci opisani ovdje ne primjenjuju se na te internetske stranice. Cint preporučuje da pažljivo pročitate obavijesti o zaštiti privatnosti ili pravila svake internetske stranice koju posjećujete da biste saznali više o njihovim pravilima o zaštiti privatnosti, sigurnosti, prikupljanju podataka i distribuciji. Sudjelovanjem u bilo kojoj od naših anketa ili drugih programa za istraživanje tržišta ili posjetom bilo kojoj našoj internetskoj stranici nakon bilo kakve izmjene Obavijesti o zaštiti privatnosti, dobrovoljno nam i izričito dajete svoj pristanak na prikupljanje, uporabu, prijenos i otkrivanje Vaših osobnih podataka na način naveden u toj, tada važećoj, Obavijesti o zaštiti privatnosti.

OBRATITE NAM SE
Cint iznimno cijeni Vaše mišljenje i povratne informacije. Ako želite pregledati, ispraviti ili izbrisati svoje osobne podatke ili imate pitanja, komentare ili prijedloge, ili ako želite odustati od sudjelovanja u našim anketama ili drugim programima istraživanja tržišta ili imate pitanja o svojim osobnim podacima, slobodno nam se javite.

Putem e-pošte na: privacy@cint.com

Ili redovnom poštom na adresu:

Cint AB
Luntmakargatan 18, 1tr
111 37 Stockholm, Sweden

ATTENTION: Privacy Compliance Officer