Participant privacy notice (SL-SL)

Obvestilo o zasebnosti za udeležence raziskav

Začetek veljavnosti: 28. februar 2018
Zadnji pregled: 28. februar 2018

To obvestilo o zasebnosti določa, kako družba Cint AB (»Cint«) uporablja (zbira, shranjuje, uporablja in razkriva in sicer uporablja) vaše osebne podatke (»osebni podatki«, lahko poimenovani tudi Prepoznavni osebni podatki ali »PII«) in druge informacije, opisane v tem obvestilu o zasebnosti, če ste član plošče (»član plošče«), katere lastnik je eden od naših lastnikov plošče (»lastniki plošč«) ali ste sodelujoči (»sodelujoči«), usmerjeni na anketo ali drug program tržnih raziskav od ene od naših strank (»stranke«) ali partnerjev (»partnerji«). Vaše sodelovanje lahko ureja tudi obvestilo o zasebnosti s strani enega od naših lastnikov plošče.

Družba Cint je ustanovljena v EU in informacije v tem obvestilu o zasebnosti temeljijo na Splošni uredbi o varstvu podatkov (2016/679) ali GDPR, ki zagotavlja visok standard zaščite osebnih podatkov. Kljub temu pa lahko glede na vašo stalno lokacijo veljajo drugi zakoni o zasebnosti in drugi predpisi. To obvestilo o zasebnosti se nanaša na prebivalce vseh svetovnih držav.

Cint bo in bo pripravil svoja povezana podjetja k spoštovanju in vzdrževanju poslovnih procesov, ki so dosledni s tem obvestilom o zasebnosti.

KDO JE CINT?
Cint zagotavlja globalno spletno platformo za raziskave in vpoglede, ki povezuje lastnike plošč s tržnimi raziskovalci, znamkami in člani plošče ter sodelujočimi v raziskavah za deljenje mnenj in podatkov potrošnikov. Podjetje Cint ima sedež v Stockholmu na Švedskem s pisarnami v glavnih mestih po Evropi, Severni Ameriki in v Aziji/Pacifiku.

Posamezniki, ki sodelujejo v tržni raziskavi na platformi Cint bodisi prek članstva v plošči enega od lastnikov plošče ali prek enega od naših partnerjev, ki usmerijo sodelujoče do ankete ali drugega programa tržnih raziskav. Člani plošče in sodelujoči sodelujejo v anketah ali drugih programih tržnih raziskav, saj lahko prejmejo in unovčijo nagrade in spodbude za svoje sodelovanje.

Lastniki plošč Cint in partnerji, ki usmerijo sodelujoče do anket ali drugih programov tržnih raziskav so Upravitelji podatkov, ki določajo namene in sredstva za obdelavo podatkov osebe. Cint bo zgolj obdeloval vaše osebne podatke kot Obdelovalec podatkov na zahtevo Upravitelja podatkov.

Vaši osebni podatki se lahko uporabljajo za različne namene, ki so razloženi spodaj, skupaj s primeri kategorij osebnih podatkov za vsak namen. Določene podrobnosti o uporabi osebnih podatkov so lahko nadalje opisane znotraj ankete ali drugega programa tržnih raziskav. Če želite več informacij, nas lahko kadarkoli kontaktirate, kot je opisano v spodnjem razdelku »STIK« .

CINT VARUJE VAŠO ZASEBNOST
Registracija in sodelovanje v plošči, katere lastnik je eden od naših lastnikov plošče, je predmet Določil in pogojev Cint. Določila in pogoje Cint lahko najdete tukaj.

Vaše sodelovanje v anketi ali drugem programu tržnih raziskav je popolnoma prostovoljno in Cint uporablja vaše osebne podatke z vašim soglasjem. Ankete in drugi programi tržnih raziskav, ki jih administrirajo stranke, partnerji ali tretje stranke družbe Cint ter zbrani podatki v povezavi s temi anketami in drugimi programi tržnih raziskav, niso predmet tega obvestila o zasebnosti.

Cint se zavezuje k varovanju zasebnosti osebnih podatkov. Cint stremi k skladnosti svojih praks zasebnosti z veljavnimi zakoni, zakoniki in uredbami in standardi zadevnega tržišča in raziskovalnih združenj za javnomnenjske raziskave, vključno in neomejeno z ESOMAR (www.esomar.org) in Insights Association (www.insightsassociation.org).

KAKO ZBIRAMO VAŠE OSEBNE PODATKE
Vaše osebne podatke bomo vedno zbirali na poštene in zakonite načine za določene namene. Cint lahko na primer zbira vaše osebne podatke, ko se registrirate ali sodelujete v plošči enega od naših lastnikov plošč, zaključite anketo, sodelujete v drugem programu tržnih raziskav ali prek avtomatiziranih sredstev ali drugih metod, kot opisuje spodnji razdelek »KATERE PODATKE ZBIRAJO AVTOMATIZIRANE TEHNOLOGIJE?«.

Cint osebne podatke zbira samo za namene tržnih raziskav.

KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO IN OBDELUJEMO?
Osebni podatki, ki se obdelujejo, lahko vključujejo vaše ime, naslov, telefonsko številko, e-poštni naslov, datum rojstva in druge podobne informacije. Cint lahko zbira osebne podatke neposredno od vas, če jih prostovoljno zagotovite družbi Cint ali pa lahko Cint pridobi osebne podatke od naših lastnikov plošč, stranke ali podjetij za tržne raziskave, ki so pridobile soglasje sodelujočega. Za člane plošče enega od naših lastnikov plošče bo Cint zbiral podatke v skladu z njihovimi navodili.

Cint lahko osebne podatke pridobi tudi od lastnikov podatkovnih zbirk, ki so zagotovili, da njihove podatkovne baze sestavljajo samo posamezniki, ki so se strinjali z vključenostjo in deljenjem svojih osebnih podatkov. V končni fazi lahko Cint zbira in uporablja osebne podatke, pridobljene iz javno dostopnih virov, kot so telefonski imeniki.

Občasno lahko Cint zbira občutljive osebne podatke, ki odvisno od države, v kateri prebivate, lahko vključujejo rasne ali etične vsebine, zdravstvene zapise, finančne podatke, politična mnenja in verska ali filozofska prepričanja. Če Cint zbira vaše občutljive osebne podatke, bo Cint vedno pridobil vaše izrecno soglasje.

Prav tako lahko pošljete, naložite ali prenesete vsebino ali material, vključujoč fotografije, videoposnetke, in/ali vso drugo ali povezano vsebino ali material, ki lahko vključuje vaše osebne podatke, npr. pri sodelovanju v anketah ali drugem programu tržnih raziskav. Tovrstni osebni podatki se lahko uporabijo in razkrijejo, kot je opisano v tem obvestilu o zasebnosti in naj ne vključujejo zvokov, videoposnetkov, slik ali podobnega materiala nobene druge osebe, razen vas.

KAKO SE ZBIRAJO IN OBDELUJEJO OSEBNI PODATKI?
Cint lahko zbira in obdeluje vaše osebne podatke iz več razlogov, ki vključujejo:

 • omogočanje vašega sodelovanja v plošči enega od naših lastnikov plošče;
 • zbiranje profilnih informacij o vas, da lahko Cint bolje usmerja določene ankete in druge programe tržnih raziskav za vas;
 • kontakt z vami, da vas povabimo k sodelovanju v anketah ali drugih programih tržnih raziskav;
 • posodobitev naših zapisov vaših osebnih podatkov;
 • upravljanje naših programov spodbud in izpolnjevanje vaših zahtevkov za takšne spodbude;
 • omogočanje sodelovanja v nagradnih žrebanjih (če je dovoljeno);
 • odziv na kakršna koli sporočila ali zahtevke, ki nam jih lahko pošljete;
 • overjanje vaših informacij o profilu ali odgovorov, ki ste jih zagotovili v anketi ali drugem programu tržnih raziskav;
 • zagotavljanje storitev in podpore vam;
 • zaznavanje in preprečevanje kršitve naših Pogojev in določil;
 • raziskovanje domnevne lažne aktivnosti ali kršitve pravic druge stranke;
 • odziv na pravočasne zahtevke za pooblaščene informacije vladnim organom ali kjer to zahteva zakon;
 • v povezavi s prodajo, dodelitvijo ali drugim prenosom našega poslovanja, v tem primeru bo Cint opravil komercialno razumne ukrepe in zagotovil, da se vsak takšen kupec strinja z ravnanjem z osebnimi podatki v skladu s tem obvestilom o zasebnosti; ali
 • kot na drug način pooblastite vi.

Upoštevajte, da je lahko prejemanje e-poštne komunikacije zahteva za vaše sodelovanje v naših anketah ali drugih programih tržnih raziskav. Kadarkoli lahko odstopite od prejemanja teh e-poštnih sporočil z odjavo od anket ali drugih programov tržnih raziskav.

Cint vedno zagotovi, da je obdelava vaših osebnih podatkov dovoljena. Cint to v splošnem stori s pridobitvijo vašega soglasja, kljub temu pa lahko v redkih primerih Cint uporabi zakoniti pogoj za obdelavo osebnih podatkov.

Če velja zakoniti pogoj, ki omogoča, da Cint obdeluje vaše osebne podatke in vi prekličete soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov, ni nujno, da to pomeni, da bo Cint prenehal z obdelavo vaših osebnih podatkov, saj je lahko npr. zakonito obvezan, da nadaljuje z obdelavo vaših osebnih podatkov za nekatere namene, kot je ohranjanje kopij komercialnih transakcij najmanj sedem let.

KATERE PODATKE ZBIRAJO AVTOMATIZIRANE TEHNOLOGIJE?
Cint lahko samodejno zbira določene informacije. Odvisno od države, v kateri prebivate, so lahko tovrstne informacije osebni podatki. Tovrstne informacije vključujejo, vendar niso omejene na informacije o vaši napravi in zmogljivostih naprav, vključno in brez omejitve na, operacijski sistem naprave, druge aplikacije na vaši napravi, podatke piškotkov, naslov IP, ponudnika omrežja naprave, vrsto naprave, časovni pas, stanje omrežja, vrsto brskalnika, identifikator brskalnika, edinstveno identifikacijsko številko naprave (kot so identifikatorji za analitiko ali oglaševanje), uporabniški ID ponudnika omrežja (edinstvena številka, ki vam jo dodeli vaš ponudnik omrežja), naslov MAC, identifikator mobilnega oglaševanja, lokacija in drugi podatki, ki so lahko samostojno ali v kombinaciji uporabljeni za edinstveno identifikacijo vaše naprave. Določena tehnologija je navedena v nadaljevanju:

Piškotki:

Piškotek je preprosto majhna besedilna datoteka, ki vsebuje informacije o uporabniku, ki jih nastavi spletna stran na računalniku ali napravi uporabnika. Cint nastavlja piškotke na vašem računalniku ali napravi za upravljanje anket in drugih programov tržnih raziskav in preprečevanje zlorab.

Cint lahko uporablja tudi sledilne piškotke, oznake in skripte za sledenje določenim informacijam o vas, ki temeljijo na vaši aktivnosti na naši strani ali straneh tretjih oseb. Cint lahko s temi informacijami določi, ali ste videli, kliknili na ali se na drug način sporazumevali s spletnim oglasom ali promocijo, katero obdeluje Cint za pomoč pri ocenjevanju ene od naših raziskovalnih strank. Cint vas lahko z vašim soglasjem prav tako izbere za anketo ali drug program tržnih raziskav, kjer bodo piškotki uporabljeni za to, da vas izpostavijo določenemu oglaševanju ali promocijam pred anketo ali drugo aktivnostjo programov tržnih raziskav za ocenjevanje takšnih določenih oglaševanj ali promocij.

Z vašim soglasjem lahko stranke ali partnerji družbe Cint prav tako nastavijo piškotke v vaš računalnik ali napravo in te piškotke, oznake in skripte uporabijo za sledenje določenih informacij o vaši aktivnosti na določenih spletnih straneh. Stranke ali partnerji družbe Cint lahko te informacije uporabijo za različne aktivnosti tržnih raziskav.

Če želite, lahko zavrnete piškotke ali jih ne sprejmete tako, da prilagodite nastavitve zasebnosti vašega brskalnika za brisanje piškotkov ob izhodu iz spletne strani ali ko zaprete vaš brskalnik. Vaš brskalnik prav tako lahko konfigurirate za blokiranje piškotkov. Če ne soglašate, brišete ali blokirate piškotke, ste lahko izločeni iz sodelovanja v anketah ali drugih programih tržnih raziskav, kar lahko negativno vpliva na vašo uporabniško izkušnjo. Za informacije o odstopu od piškotkov glejte razdelek z naslovom «KAKO ODSTOPIM?«

Cint piškotke vedno uporablja z vašim soglasjem.

Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporablja Cint, kliknite here.

Identifikatorji mobilnega oglaševanja:

Identifikator mobilnega oglaševanja je niz števil in črk, ki prepozna posamezen pametni telefon ali tablični računalnik. V sistemu iOS je identifikator mobilnega oglaševanja poimenovan »Identiteta za oglaševalce« (IDFA ali krajše IFA). V sistemu Android je identifikator mobilnega oglaševanja GPS ADID (ali ID storitev Google Play za Android). Cint lahko zbira identifikatorje mobilnega oglaševanja ali jih pridobi od partnerja. Cint lahko uporablja identifikatorje mobilnega oglaševanja v našem programu tržnih raziskav ali deli vaše podatke s strankami ali partnerji. Cint vas lahko z vašim soglasjem prav tako izbere za anketo ali drug program tržnih raziskav, kjer bodo identifikatorji mobilnega oglaševanja uporabljeni za to, da vas izpostavijo določenemu oglaševanju ali promocijam pred anketo ali drugo aktivnostjo programov tržnih raziskav za ocenjevanje takšnih določenih oglaševanj ali promocij.

Cint bo zbiral in pridobival identifikatorje mobilnega oglaševanja samo z vašim soglasjem.

Spletni svetilniki:

Spletni svetilnik (tudi imenovan oznaka, »clear gif« ali slikovna pika) je sestavljen iz manjšega niza kode, ki je vdelana v spletni strani ali e-pošti. To je lahko vidna grafična slika, povezana s spletnim svetilnikom, ali pa ne, pogosto pa je slika zasnovana za zlitje z ozadjem spletne strani ali e-pošte.

Cint lahko spletne svetilnike uporablja v naših e-poštnih sporočilih za pomoč pri ugotavljanju, ali se naša sporočila odpirajo in preverjanje klikov prek povezav v e-pošti ali v oglaševanju ali raziskavi spletne strani za določanje, če si je sodelujoči ogledal oglase ali drugo spletno vsebino, ki jo meri Cint. Cint in drugi pooblaščeni posredniki lahko povežejo osebne podatke s spletnimi svetilniki za namene delovanja in raziskav.

Podatki o geo-lokaciji:

Cint lahko zbira informacije o geo-lokaciji na vašem računalniku ali napravi. Cint lahko uporablja vaše podatke o geo-lokaciji za preprečevanje goljufij ali za namene tržnih raziskav, vključno z, vendar ne omejeno na raziskave oglaševanja ali druge aktivnosti na podlagi sledenja tržnih raziskav. Cint bo pridobil vaše soglasje, če bo Cint zbiral ali uporabljal vaše informacije o geo-lokaciji.

Digitalni prstni odtisi:

Cint lahko uporablja tehnologijo digitalnih prstnih odtisov za zbiranje podatkov o vas in/ali vašem računalniku ali napravi. Ti podatki lahko vključujejo osebne podatke, kot so naslov IP, pa tudi neosebne podatke, kot je operacijski sistem računalnika ali različica brskalnika. Ta tehnologija ustvari edinstven računalniški identifikator, ki se lahko uporabi za preprečevanje goljufij ali za prepoznavanje in sledenje vašega sodelovanja v anketi ali drugem programu tržnih raziskav in omejevanje sodelovanja v skladu z zahtevami določene ankete ali drugega programa tržnih raziskav.

Podatki družabnih medijev:

Prav tako vam lahko ponudimo možnost sodelovanja v anketah in drugih programih tržnih raziskav prek ali na platformah družabnih medijev. Če izberete, da boste sodelovali v anketah ali drugem programu tržnih raziskav prek ali na platformah družabnih medijev, lahko Cint z vašim soglasjem zbira določene informacije profila, shranjenega v vašem računu platforme družabnega medija.

Dnevniške datoteke:

Cint samodejno zbira in hrani določene informacije med anketo in drugim programom sodelovanja za tržne raziskave. Naši strežniki samodejno zapisujejo informacije, ki jih pošilja vaš brskalnik, kadar obiščete spletno stran. Te strežniške dnevniške datoteke lahko vključujejo informacije, ko je vaš spletni zahtevek, naslov internetnega protokola (IP), vrsta brskalnika, jezik brskalnika, datum in čas vašega zahtevka in enega ali več piškotkov, ki lahko edinstveno prepoznajo vaš brskalnik. Te informacije se občasno brišejo kot del običajnega vzdrževanja.

Informacije, ki jih Cint zbira od tretjih strank:

Cint lahko pridobiva osebne podatke, informacije o obnašanju in/ali demografske informacije od tretjih strank, kar vključuje, a ni omejeno na platforme za upravljanje podatkov, oglaševalska omrežja, urade za informacijske storitve, druge ponudnike tržnih raziskav in/ali platforme družabnih medijev. Cint lahko osebne podatke, informacije o obnašanju in/ali demografske informacije, prejete od teh tretjih strank, uporablja v različne namene, kar vključuje, a ni omejeno na overjanje podatkov, priloge podatkov, razvoj tržnih vpogledov, namene zaznavanja goljufij.

S KOM CINT DELI OSEBNE PODATKE?
Cint ne bo delil vaših osebnih podatkov z nobeno tretjo stranko brez vašega soglasja, razen če to zahteva zakonodaja, kar je podrobneje razloženo v nadaljevanju.

Če anketa ali drug program tržnih raziskav ali druga aktivnost vključuje deljenje osebnih podatkov s tretjo stranko, bo Cint vaše osebne podatke delil samo z vašim soglasjem. Če se zbrani podatki uporabijo za statistično modeliranje za boljše razumevanje trendov in izbir med določenimi skupinami ali občinstvi znotraj splošne populacije, bodo samo omejen del deljenih osebnih podatkov uporabljen za namene tržnih raziskav in seveda samo z vašim soglasjem.

Cint lahko razkrije vaše osebne podatke, profilne podatke ali druge raziskovalne podatke tretjim strankam, kot sledi:

 • v povezavi s storitvami tržnih raziskav (vključujoč naše programe spodbude), našimi posredniki, pogodbeniki ali partnerji, ki podpirajo tovrstne storitve; če imajo tovrstne stranke omejen dostop do vaših osebnih podatkov na kakršen koli način, razen za zagotavljanje storitev za Cint;
 • s posredniki, pogodbeniki ali partnerji družbe Cint v povezavi s storitvami, ki jih ti posamezniki ali pravne osebe opravljajo za ali z družbo Cint. Ti posredniki, pogodbeniki ali partnerji nimajo omogočene uporabe teh informacij na noben drug način, razen za zagotavljanje storitev za Cint. Cint lahko npr. zagotavlja osebne podatke posrednikom, pogodbenikom ali partnerjem za gostovanje naših spletnih strani anket, za zbiranje podatkov ali storitve obdelave, ali za pošiljanje informacij, ki ste jih zahtevali, vendar te stranke ne morejo uporabiti vaših osebnih podatkov za lastne namene, ki niso povezani z delom, ki ga opravljajo za nas;
 • s strankami družbe Cint, vendar bodo v tem primeru vaši osebni podatki deljeni samo s strankami:
  i) z vašim soglasjem, ali ii) za dovoljene raziskovalne namene v skladu s kodeksi Insights Association in ESOMAR.
 • v povezavi z zahtevkom ali zahtevami katere koli zakonite zahteve s strani javnih organov za skladnost z zahtevami nacionalne varnosti ali izvajanja zakona;
 • v skladu z zahtevanim pravnim postopkom v povezavi s povezano stranko;
 • če Cint verjame, da je razkritje nujno ali primerno za preprečevanje fizičnih poškodb ali finančnih izgub v povezavi z osumljeno ali dejansko ilegalno aktivnostjo;
 • V povezavi s prodajo, dodelitvijo ali drugim prenosom družbe Cint, v tem primeru bo Cint od vseh takšnih kupcev zahteval rokovanje z osebnimi podatki v skladu s tem obvestilom o zasebnosti. Če prodaja, dodelitev ali drug prenos družbe Cint ni izvršen s potencialnim kupcem, bo Cint zahteval, da tretja stranka na noben način ne uporablja ali razkriva vaših osebnih podatkov in da jih popolnoma izbriše; ali
 • kot na drug način pooblastite vi.

Cint lahko podeli določen omejen del osebnih podatkov tretjim strankam (npr. posrednikom podatkov, zbirateljem podatkov ipd.) za namene tržnih raziskav, vključno, a brez

omejitev, licenciranje na ravni posameznika in/ali zbranih podatkov (npr. nakup izdelka in/ali storitve ali aktivnost uporabe, podatki o obisku spletne strani, zgodovina iskanja po internetu ipd.) za razvoj vpogledov v občinstvo in/ali podobnih modelov, za

namena prodaje teh podatkov strankam tretjih strank za namene izvajanja analiz in zbiranja tržnih podatkov. Te informacije se lahko delijo prek piškotka (ID piškotka), identifikatorja mobilnega oglaševanja, e-poštnega naslova ali druge metode. Po opravljenem podobnem modeliranju ali zbiranju se osebni podatki izbrišejo.

Poleg tega se lahko tretjim strankam zagotovi prepoznavanje informacij in prepoznavanje informacij, zbranih na avtomatiziran način, vključno z in brez omejitve na stranke, partnerje,

posrednike in/ali trgovce za namene prepoznavanja anketirancev za ankete ali komunikacije za ponovni stik, zaznavanje in/ali preprečevanje goljufij, ujemanje podatkovnih zbirk, overjanje podatkov, priloge podatkov, kodiranje, segmentacijo podatkov in storitve, povezane z nagradami, spodbudami in/ali nagradnimi žrebanji ali promocijami.

Cint lahko obdrži osebne podatke ali strojno prepoznavne informacije za zadovoljitev vaših zahtevkov in/ali poslovnih zahtev družbe Cint. Cint lahko npr. obdrži e-poštni naslov sodelujočih, ki so odstopili, da lahko Cint ustreza vsaki taki želji. Vsako zadrževanje osebnih podatkov poteka skladno z veljavno zakonodajo in uredbami.

Cint bo vaše osebne podatke delil samo z vašim soglasjem.

ALI CINT ZBIRA INFORMACIJE OD OTROK?
Cint zavedno ne zbira osebnih podatkov od otrok, ki so mlajši od leta, ko je potrebno soglasje staršev. Če Cint opazi, da je Cint nenamerno zbiral osebne podatke od otrok, mlajših od leta, ko je potrebno soglasje staršev, bo Cint izbrisal te osebne podatke iz naše podatkovne zbirke.

KATERE VAROVALKE UPORABLJA CINT ZA POMOČ PRI ZAGOTAVLJANJU VARNOSTI VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?
Varnost vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembna. V skladu s tem je družba Cint vzpostavila razumna tehnična, fizična in administrativna varovala za zaščito informacij, ki jih Cint zbira. Samo tisti zaposleni, ki potrebujejo dostop do vaših informacij za opravljanje svojih dolžnosti, so pooblaščeni za dostop do vaših osebnih podatkov.

Navkljub varovalom, ki jih uporablja Cint, prenosi prek interneta in/ali mobilnega omrežja niso popolnoma varni in Cint ne jamči za varnost spletnih prenosov. Cint ni odgovoren za kakršne koli napake s strani posameznikov pri pošiljanju osebnih podatkov družbi Cint.

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV
Cint bo hranil osebne podatke samo toliko časa, kolikor je potrebno za namene aktivnosti obdelave ali po vašem pooblastilu. To obdobje lahko temelji tudi na pogodbeni zavezi družbe Cint ali enega od naših lastnikov plošč z vami, veljavnim obdobjem omejitve (za uveljavitev zahtevkov) ali v skladu z veljavno zakonodajo.

VAŠE PRAVICE
Imate pravico do pregleda, popravka ali brisanja vaših osebnih podatkov, kar je predmet veljavnih zakonov in uredb. Določneje:

 • Pravica do dostopa; imate pravico do pridobitve potrditve in informacij o obdelovanju vaših osebnih podatkov
 • Pravica do popravkov; imate pravico, da se vse netočnosti o vaših osebnih podatkih popravijo
 • Pravica do brisanja; imate pravico, da se vaši osebni podatki izbrišejo (ta pravica je omejena na podatke, ki se v skladu z zakonodajo in uredbami lahko obdelujejo samo z vašim soglasjem, če prekličete svoje soglasje za obdelovanje)
 • Pravica do omejitve obdelave podatkov; imate pravico, da zahtevate, da se omeji obdelava vaših osebnih podatkov (med tekom katere koli preiskave v upoštevanje vaše zahteve bo dostop družbe Cint do vaših osebnih podatkov omejen)
 • Pravica do prenosa podatkov; imate pravico, da se vaši osebni podatki prenesejo drugi stranki (ta pravica je omejena na podatke, ki ste jih zagotovili vi)

Če želite uporabiti katero koli od vaših pravic, nas lahko kontaktirate s takim zahtevkom prek

kontaktnih podrobnosti v spodnjem razdelku »STIK«.

Ko prejmemo zahtevek s strani posameznika, bo Cint poskušal zagotoviti zahtevane informacije v 30 dneh, če je zahtevek takšen, da se je nanj mogoče odzvati v tem časovnem obdobju. Če je potrebno več časa, vas bo o tem Cint v 30 dneh obvestil.

V določenih primerih pa morda Cint ne bo mogel zagotoviti dostopa do nekaterih osebnih podatkov. Do tega lahko pride:

 • zagotavljanje dostopa do osebnih podatkov najverjetneje razkrije osebne podatke o tretji stranki;
 • pri razkrivanju informacij, ki bi razkrile zaupne komercialne informacije; ali
 • informacije so zbirane v namene zakonske raziskave.

Če Cint zavrne posameznikovo zahtevo za dostop do njegovih/njenih osebnih podatkov, bo Cint posamezniku obrazložil razlog zavrnitve.

KAKO SE ODJAVIM?
Vaša odločitev za sodelovanje v anketi ali drugem programu tržnih raziskav, odziv na katero koli določeno anketno vprašanje ali zagotovitev osebnih podatkov, vključno z občutljivimi osebnimi podatki, bo vedno spoštovana.

Kadarkoli lahko izberete, ali boste ali ne boste sodelovali v določeni anketi ali drugem programu tržnih raziskav, zavrnete odgovor na določena vprašanja ali prekinete sodelovanje. Če pa kljub temu ne zagotovite določenih informacij ali v celoti sodelujete v določeni anketi, boste morda izključeni od prejemanja nadomestila za spodbude ali sodelovanje v določenih prihodnjih študijah raziskav. Za več informacij o spodbudah si oglejte Določila in pogoje Cint s klikom tukaj.

Člani plošče plošče enega od naših lastnikov plošče, ki ne želijo več sodelovati v anketah, drugih programih tržnih raziskav ali biti predmet uporabe avtomatiziranih tehnologij ali drugih aktivnosti, vključno s piškotki, lahko odstopijo tako, da odprejo stran z Nastavitvami zasebnosti članskega portala za ploščo, v katero spadate. Stran z Nastavitvami zasebnosti lahko odprete tudi s klikom na povezave za odstop pri povabilih za ankete. Člani plošče in sodelujoči nas lahko kontaktirajo prek kontaktnih podrobnosti v spodnjem razdelku »STIK«.

ČEZMEJNA POLITIKA
Cint podatke shranjuje v Evropski uniji (EU) in Evropskem gospodarskem območju (EEA). Ker je Cint globalna organizacija, lahko podružnice ali nepogodbeni ponudniki storitev zbirajo, obdelujejo, shranjujejo ali prenašajo vaših osebnih podatkov zunaj vaše izvorne države.

EU in Evropsko gospodarsko območje (EEA):

Cintove pravne osebe zunaj EU in EEA imajo notranje-podjetne pogodbe o varovanju podatkov s standardnimi pogodbenimi določili, ki jih je pripravila Evropska komisija. Cint ima podpisane pogodbe s ponudniki storitev in drugimi poslovnimi ponudniki, ki zahtevajo, da pogodbene stranke spoštujejo zaupnost vaših osebnih podatkov in obravnavajo evropske osebne podatke v skladu z veljavno evropsko zakonodajo o varovanju podatkov.

Ruska federacija:

V skladu z zakonodajo o varovanju podatkov Ruske federacije Cint zbira, obdeluje in hrani osebne podatke državljanov Ruske federacije v Ruski federaciji in samo posledično prenaša te podatke v EU ali EEA.

POVEZAVA DO SPLETNIH STRANI TRETJIH STRANK
To obvestilo o zasebnosti velja izključno za naše ankete in druge programe tržnih raziskav in za nobene druge izdelke ali storitve. Naše ankete ali drugi programi tržnih raziskav lahko vsebujejo povezave do številnih spletnih strani tretjih oseb, za katere Cint verjame, da lahko ponujajo uporabne informacije. Politike in postopki, ki jih Cint tu opisuje, ne veljajo za te spletne strani. Cint priporoča, da si pozorno preberete obvestila o zasebnosti ali politike vsake strani, ki jo obiščete, za informacije o zasebnosti, varnosti, zbiranju podatkov in distribucijskih politikah. S sodelovanjem v kateri koli od naših anket ali drugih programih tržnih raziskav ali katerih koli naših spletnih strani po kakršnih koli spremembah z obvestilom o zasebnosti, nam prosto in določno dajete privolitev za zbiranje, uporabo, prenos in razkritje vaših osebnih podatkov na način, določen v tovrstnem takrat veljavnem obvestilu o zasebnosti.

STIK
Cint močno ceni vaše mnenje in povratne informacije. Če želite pregledati, popraviti ali izbrisati svoje osebne podatke ali imate vprašanja, komentarje ali predloge, ali če želite odstopiti od naših anket ali drugih programov tržnih raziskav oz. imate vprašanje o vaših osebnih podatkih, nas kontaktirajte:

Preko e-pošte: privacy@cint.com

Ali preko navadne pošte:

Cint AB
Luntmakargatan 18, 1tr
111 37 Stockholm, Švedska

POZOR: Strokovnjak za spoštovanje zasebnosti